Over

Elsje Bruijnesteijn Wildplukwandelingen
Elsje plukt watermunt tijdens een wildplukwandeling

Koken met lokale (wilde) producten uit het seizoen is mijn grote passie. Een passie die begon met een moeder die heel lekker kon koken. De eerste wildplukplant was de braam die ik als peutertje met moeder plukte tijdens een wandeling.

Als student struinde ik de Albert Cuyp-markt af op zoek naar exotische smaken. Als archivaris verslond ik 18e -eeuwse kookboeken en ontdekte ik een heuse Nederlandse eetcultuur met rijke stoofpotten, appelcider en verfijnde wafeltjes.

Als moeder ten slotte ging ik ‘achter het aanrecht’ helemaal los en lukte het zelfs appelcider te maken. Vandaag de dag liggen de kornoeljes op zolder te drogen en staat de kelder vol pickles en zoetzuur. De beslissing om van mijn hobby mijn werk te maken viel op het moment dat ik voor het eerst kant-en-klare poffertjes in de supermarkt zag liggen.

Ik organiseer  wildplukwandelingen in heel Nederland voor bedrijven en particulieren. Daarnaast ben ik (mede)auteur van Liever Lokaal (Fontaine, het ‘Gouden Kookboek’ 2015), De Wilde Kalender (Fontaine, 2016) en Wildoogst (Terra, 2021, 2e druk 2022, Duitse vertaling 2023). Nu werk ik aan ‘Oogst!’, 250 eetbare (wilde) bomen, – planten en – (veilige!) paddenstoelen uit natuur, voedselbos en siertuin. Met foto’s, verhalen en recepten zonder pakjes en dure kookspullen!

1 reactie op “Over

  1. Bedankt Elsje voor je enthousiaste en inspirerende wildplukwandeling afgelopen vrijdag met ons WeightWatchers team bij Kasteel Groeneveld.
    Ik kijk nu naar ieder plantje dat ik tegenkom tijdens het lopen en vraag mij af:”Waar zal dat naar smaken?”
    Succes met je mooie plannen in Drenthe en wie weet tot ziens 🙋🏽‍♀️

Geef een reactie