Over

Elsje Bruijnesteijn Wildplukwandelingen
Elsje plukt watermunt tijdens een wildplukwandeling

Koken met lokale (wilde) producten uit het seizoen is mijn grote passie. Een passie die lang geleden begon met een moeder die heel lekker kon koken. Als student struinde ik in Amsterdam de Albert Cuyp-markt af op zoek naar bijzondere smaken en als archivaris verslond ik oude kookboeken en ontdekte ik een Nederlandse eetcultuur met rijke stoofpotten, appelcider en verfijnde wafeltjes. Al meer dan 25 jaar oogst ik – met respect voor plant en dier – wilde planten uit natuur, voedselbos en siertuin, altijd op zoek naar een  bijzondere en gezonde aanvulling op het dagelijkse menu. Tijdens wandelingen in de natuur zie ik vaak bijzondere planten en paddenstoelen die thuis direct de pan ingaan of die ik verwerk tot houdbare delicatessen.  In 2014 heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en organiseer ik wildplukwandelingen in heel Nederland. Daarnaast ben ik (mede)auteur van Liever Lokaal (Fontaine, het ‘Gouden Kookboek’ 2015), De Wilde Kalender (Fontaine, 2016) en Wildoogst (Terra, 2021, 2e druk 2022, Duitse vertaling 2023 ).

Deelneemster Tal Maes over een wildplukwandeling: ”Ze is heel bevlogen, ze weet er ontzettend veel van en zit helemaal in het onderwerp. Ze heeft veel humor en gaat op alle vragen in, het is allesbehalve saai. Na afloop kijk je nooit meer op dezelfde manier naar de natuur. Je kunt veel meer eten uit de natuur dan je zou denken en het is ook echt lekker.”

 

 

2 reacties op “Over

  1. De wildplukwandeling bij Kasteel Groeneveld, die wildplukster en kookboekenschrijfster Elsje Bruijnesteijn iedere derde zondag organiseert, is even leerzaam als ontspannen. Elsje pretendeert niet alles te weten maar ondertussen wijst ze de deelnemers wel op alle mogelijke plantjes, van springbalsemien tot nagelkruid, van waterpeper tot look zonder look. Na twee uur struinen smaakten de vlierlimonade en de pesto nog lekkerder!

  2. Bedankt Elsje voor je enthousiaste en inspirerende wildplukwandeling afgelopen vrijdag met ons WeightWatchers team bij Kasteel Groeneveld.
    Ik kijk nu naar ieder plantje dat ik tegenkom tijdens het lopen en vraag mij af:”Waar zal dat naar smaken?”
    Succes met je mooie plannen in Drenthe en wie weet tot ziens 🙋🏽‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*