Over

Koken met lokale (wilde) producten zonder pakjes en potjes is mijn grote passie. Een passie die lang geleden begon met een moeder die heel lekker kon koken. Als student in Amsterdam struinde ik markten en exclusieve winkeltjes af op zoek naar bijzonder eten. Als archivaris verslond ik oude kookboeken en ontdekte ik een heuse culinaire eetcultuur met rijke stoofpotten, appelcider en verfijnde wafeltjes. Al meer dan 20 jaar oogst ik wilde planten uit natuur, voedselbos, siertuin en (met toestemming) uit botanische tuinen. Ik ben altijd op zoek naar bijzondere smaken en ‘terroir’ als gezonde en smakelijke aanvulling op het dagelijkse supermarkt menu. Sinds 7 jaar heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en ben ik fulltime tekstschrijver, fotograaf en wildplukgids. Ik schrijf een culinair blog, ben mede auteur van Liever Lokaal, het ‘Gouden Kookboek’ van 2015 en ik organiseer wildplukwandelingen in heel Nederland.

Nieuwsgierig geworden? Stuur een email naar info@elsjebruijnesteijn.com of bel me op 06 – 17196525.

Koffietijd

4 Comments on “Over

  1. De wildplukwandeling bij Kasteel Groeneveld, die wildplukster en kookboekenschrijfster Elsje Bruijnesteijn iedere derde zondag organiseert, is even leerzaam als ontspannen. Elsje pretendeert niet alles te weten maar ondertussen wijst ze de deelnemers wel op alle mogelijke plantjes, van springbalsemien tot nagelkruid, van waterpeper tot look zonder look. Na twee uur struinen smaakten de vlierlimonade en de pesto nog lekkerder!

  2. Hoi
    Ik ben een ervaren paddenstoelenplukker. Ik doe het al sinds ik een kind was. Ik woon nu 7 jaren in Nederland en ben ook hier gegaan om paddenstoelen te plukken, maar ik voel me onzeker omdat ik hier verschillende soorten zie.

    Beste Gaia, Wat leuk! Kom je uit Italië? Ik denk dat het belangrijk is om een studie te maken van de Nederlandse paddenstoelen. Paddenstoelen verschillen van land tot land natuurlijk. Het lijkt me verstandig om eerst met lokale paddenstoelengidsen (IVN) mee te gaan. Voor de culinaire aanvulling geef ik paddenstoelenwandelingen bij kasteel Groenveld. Daar behandel ik ongeveer 10 veilige soorten waaronder het eekhoorntjesbrood/porcini. Wellicht kan je aansluiten bij de wandelingen in oktober! https://elsjebruijnesteijn.com/wildplukwandelingen/wildplukken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*