Houten huisje

Houten huisje 

Bekijk het filmpje: houten huisje

In Drenthe staat een houten huisje. Designis ontwierp twee strakke zelfstandige wooneenheden met een grote veranda die met een tussendeur met elkaar zijn verbonden. Hier hebben we ieder een eigen plek en zijn we samen als we dat willen. Het houten huisje maakt het voor mensen met een beperkt budget mogelijk om comfortabel te wonen.

Prettig wonen

Het huisje heeft een warme uitstraling. Natuurlijke ‘ademende’ materialen zoals houtwolisolatie en houten kozijnen zorgen voor een prettig binnenklimaat. Tegelijkertijd geven het hoge plafond en de sierlijke stalen wenteltrap naar de vliering een ruimtelijk gevoel. Ramen en deuren aan beide kanten van de woning zorgen voor voldoende lichtinval en geven mooie zichtlijnen naar de tuinen. Ze zijn net als de gevelbekleding gemaakt van thermisch gemodificeerd Europees naaldhout en hebben dezelfde duurzame eigenschappen als tropisch hardhout. Ze zijn onderhoudsarm en vergrijzen op natuurlijke wijze.

Label A

Goed geïsoleerde muren en plafonds en ramen met HR+++ glas zorgen voor een laag energieverbruik. Huis en veranda staan op het zuiden gericht zodat de zon goed naar binnen schijnt en zonnepanelen optimaal energie opwekken. Door de relatief kleine afmetingen (3,5 x 8) van de huisjes is de leefruimte snel verwarmd door zon of warmtepomp; het huisje heeft energielabel A en voelt aan als een warme jas!

Inrichting

Ook het strakke, tijdloze interieur heeft een duurzaam karakter. De meubels – veelal gemaakt van herbruikbare materialen zoals hout, katoen, linnen en (lokale!) wol – hebben meerdere ruimtebesparende functies. De salontafel op wieltjes rolt onder de (bed)bank zodat de vrijgekomen ruimte gebruikt kan worden voor andere activiteiten. Er zijn weinig kasten: de onmisbare spullen die overblijven na het ‘ontspullen’ staan altijd in het zicht en hebben een tijdloos duurzaam design. Bijkomend voordeel is dat de bewoner altijd spullen moet opruimen en dat geeft een ‘opgeruimd’ gevoel!

Veranda

Huis en tuin zijn met elkaar verbonden door een grote douglashouten veranda. Hier staan potten met kruiden, tomaten, olijf- en citroenboompjes. De veranda nodigt uit om niet alleen in de zomer, maar ook op frisse lente- en herfstdagen buiten (samen) van de zon te genieten!

Tuin

Leven met de seizoenen! Bomen en stuiken rond het huis geven extra beschutting in de winter en zorgen voor koelte in de zomer. Het groen rond het huis zuivert lucht en water. In het kleine voedselbos staan noten- en fruitsoorten en in heg en houtwal groeien eetbare bessen en vinden egels en vogels een schuilplaats. Het water uit regentonnen en wadi levert water voor moestuin en voedselbosje in droge tijden.

Ontwerpvarianten

De 2 woningen kunnen anders geplaatst worden ten opzichte van elkaar of worden verbonden met een (glazen) tussenstuk voor gemeenschappelijke voorzieningen. De woning kan ook gesplitst worden en als zelfstandige unit gebruikt worden als tiny house, vakantiehuisje of mantelzorgunit.

Contact

Heb je vragen over het ontwerp, de bouw en de inrichting van ons houten huisje? Bel of stuur een mail!

Vind je het leuk om deze bijzondere plek te bezoeken? Het houten huisje is te bezichtigen op afspraak! We ontvangen je graag voor een rondleiding!

Bewoner houten huisje

elsjebruijnesteijn@gmail.com

06-17196525

Bouwkundig ontwerpbureau

Designis

info@designis.nl

050 211 0736

Houten huisje verven
Houten huisje verven