Slow koken in Tsjechië

Bergwater Tjechie

Een unieke culinaire slow cooking reis naar Tsjechië waar we in een boerderij met prachtig uitzicht in een idyllische omgeving aan de voet van het Esdoorngebergte ten oosten van het Reuzengebergte gaan wildplukken en slow koken met biologische – en (wilde) ingrediënten uit de directe omgeving.

Culinaire activiteiten:  appelcider van valappeltjes, gestoofd konijn van de boerderij, hangop van volle rauwe melk, gebakken escargots (die glijden hier door de tuinen en zijn niet beschermd), zelfgestookte vruchtenlikeur, gerookte karper uit de rookoven, lokale biologische kip met imkerhoning, pompoenchutney en pruimentaart van pompoenen en pruimen uit moestuin en fruitboomgaard. En er is een echte houtoven waar we knapperige pizza’s in gaan bakken. We gaan aan de slag met recepten uit mijn boeken De Wilde Kalender en Liever Lokaal,  het Gouden Kookboek van 2105 en tussen de bedrijven door vertel ik natuurlijk alles over slow koken en wildplukken. Verder genieten we van lokaal gebrouwen bier, Moravische wijnen en –  als klap op de vuurpijl –  zelf getapt water uit een nabijgelegen bergbron!

Prijs:  750,00 pp zonder vervoer vanuit Nederland en 950,00 p.p. met vervoer per busje vanuit Nederland. Beiden prijzen zijn inclusief alle overnachting, catering en alle culinaire activiteiten.

Combinatie: Deze reis is goed te combineren met een bezoek aan Praag dat op 2 uur rijden vanaf  Vernerovice ligt.

Data: 20-27 augustus 2016

Locatie: Tsjechië, Vernerovice

Meer informatie: stuur een email naar elsjebruijnesteijn@gmail.com

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*