De Wilde Kalender

De Wilde Kalender
   
   
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Verschenen: april 2015
Samenstelling: Elsje Bruijnesteijn
Vormgeving: Martien Yland
Uiterlijk: 18 x 14 cm, 174 pagina’s, gebonden
ISBN: 9789059565982
Prijs: € 9,95
 

Speciale wilde actie!
Een cadeaubon voor een wildplukwandeling en een wildplukboekje in cadeauverpakking voor 29,95. De bon is het hele jaar geldig.

De Wilde Kalender
Gezond en toch lekker en betaalbaar eten? Het kan! Wie de seizoenen volgt en lokale producten eet, eet voeding die gezond en lekker is zonder ingewikkelde recepten. Maar hoe weet u welke producten waar en wanneer te krijgen of te plukken zijn? De Wilde Kalender geeft een overzicht van al het lokale eten uit de vier seizoenen. Denk hierbij aan eetbare bloemen, vruchten, groenten, kruiden, honing, noten, (veilige) paddenstoelen, maar ook aan vlees, wild, duurzame vis en zelfs bomen. Met seizoensrecepten en tips. Wist u bijvoorbeeld dat u een salade kunt maken van vitaminerijke wilde voorjaarskruiden, verse meikaas en pittige daslookbloemen en dat tamme kastanjes alleen eind oktober in het bos te vinden zijn? Er is veel meer eetbaar dan u in de schappen van de supermarkt aantreft en trendy kookboeken vermelden nauwelijks iets over seizoenen en verkrijgbaarheid van lokale voeding. Ontdek de culinaire rijkdom uit uw streek en geniet!

De Wilde Kalender kopen
De Wilde Kalender is zowel te koop bij de boekhandel als bij bol.com. Wie het boek bij mij bestelt krijgt een wildplukverrassing en een kortingsbon voor een wildplukwandeling bij kasteel Groeneveld in Baarn cadeau. U kunt het boek bestellen door een email te sturen naar info@elsjebruijnesteijn.com en 16,95 over te maken op giro NL36INGB0689922930.

Inkijkexemplaar
Bekijk hier bij Fontaine Uitgevers het inkijkexemplaar.

Consumentengids juni 2016: ‘Eten volgens de seizoenen was vroeger geen keuze, maar noodzaak. Er waren immers geen koelkasten en voedsel werd niet ingevlogen. ‘De wilde kalender’ laat zien dat dat geen schrikbeeld is, het is zelfs smakelijk, bovendien goedkoop. Per seizoen geeft het boek een overzicht van lokale soorten paddenstoelen, bloemen, groente en kruiden. Waar zijn ze te vinden en hoe ruiken en smaken ze? Met één recept per seizoen is het geen kookboek. Het blijft een naslagwerk met praktische tips en informatie over wildplukken. Wist u bijvoorbeeld dat van diverse bomen zoet sap is af te tappen? En dat dennennaalden een geurige thee geven?’