Wilde kerst!

Wilde eetbare kerstkrans

Het geheim van een geslaagd kerstdiner: eenvoudige recepten met verse lokale ingrediënten!

Recepten & ingrediënten

Kies een eenvoudig betrouwbaar recept met makkelijk verkrijgbare ingrediënten uit het seizoen en doe precies wat er in het recept staat. Kies liever 3 gangen met lekker eten dan 5 gangen van matige kwaliteit. Het liefst elk jaar hetzelfde met kleine variaties, zo wordt het steeds lekkerder en ontstaat er traditie! Koop verse ingrediënten bij de lokale poelier, viswinkel, notenwinkel, biologische boer, etc en pluk wat wilds uit eigen tuin.

Planning

  • 20 december: recepten uitkiezen
  • 21 december: boodschappen doen
  • 22 december het dessert: kerstkoekjes, kerststol, eetbare kerstkrans, koekhuisje, bonbon, pepermunt, etc.
  • 23 december het voorgerecht: kaaskoekjes, verse noten in de dop, vruchtenpasta, soep, salade (zonder dressing)
  • 24 december het hoofdgerecht: bouillon, marinade, vulling, etc
  • 25 & 26 december: alles afmaken!

Op de foto staat een eetbare kerstkrans gemaakt van berkentakken met douglas en sierappeltjes. Je kunt de douglastakjes en sierappeltjes in een tafelwater doen, er een geurige winterthee van zetten of er glühwein mee op smaak brengen.

Wil je meer leren over eetbare natuur? Ga ook eens mee met een maandelijkse wildplukwandeling bij kasteel Groeneveld en leer welke eetbare bessen heerlijke bessen en noten er groeien in de natuur of in je eigen tuin.