Bosfruitthee

Klanten en lezers stellen vragen over wildplukken en potjesvrij koken

Vraag: ”Ik vind het kokos achtige smaakje van uitlopend braamblad lekker, maar hoe verwerk ik dat in een gerecht? Blijft de smaak behouden na verhitting?”

Antwoord: Ik pluk in het vroege voorjaar vaak jonge blaadjes van braam, bosframboos en bosaardbei. Die kan je zo eten in de salade, dan smaken ze diepzoet. Jij noemt het cocosachtig. Grappig, de smaak is moeilijk te omschrijven maar er zit in ieder geval iets zoets in. Soms droog ik de blaadjes voor bosfruitthee. Deze wordt nog zoeter van smaak als je er ook gedroogde bloesem en – bosvruchten in doet. Vorig jaar heb ik voor het eerst de blaadjes gefermenteerd voor thee. Dat gaf ook een bijzondere smaak. Blijf in ieder geval experimenteren!

Getagd met , ,