Magnoliapickles

Magnoliapickles

Mocht je het geluk hebben dat er een magnoliaboom in je tuin staat of wellicht in de tuin van de buren dan heb je mazzel. De magnoliabloemen zijn niet alleen heel mooi als ze in het voorjaar in bloei staan ze zijn ook erg lekker. Tenminste als je van gember houdt. Alle delen van deze oerboom uit Amerika en AziĆ« smaken naar gember. De bloemen kunnen dus heel goed verwerkt worden in Aziatische wokschotels of – salades. Maak een basis pickle van 1/2 liter azijn, 1/2 liter water, suiker naar smaak, een snufje zout en voeg er een paar mooi roze magnoliabloemen toe. Belangrijk: koop een flesje rijstazijn bij de toko of witte wijnazijn bij de supermarkt. Het is belangrijk dat de azijn een lichte kleur heeft zodat de magnoliabloemen de azijn een mooie roze kleur geven. Voeg eventueel wat geraspte mierikswortel toe of wat blaadjes van de jonge mierik die ook in het voorjaar opkomt. Laat het een paar weken trekken op een zonnige plek op de vensterbank, zeef het en giet het in een gesteriliseerde (in water met soda uitgekookte) fles. Ter decoratie kan er een mooie verse magnoliabloem in.