Wilde bouillon

Uienschillenbouillon

 

In deze barre tijden is het fijn om jezelf te kunnen redden in de keuken. Het is natuurlijk de kunst om met zo min mogelijk spullen zoveel mogelijk smaak te krijgen op je bord. Dat kan simpelweg door de schillen van uien, knoflook te bewaren en te drogen. Het moeten wel echt alleen droge schillen zijn zodat je ze een langere tijd kunt bewaren zonder dat er iets gaat schimmelen. Drogen kan gewoon door ze te laten liggen op een warme plek bijvoorbeeld in een mandje op de vensterbank. Als je bouillon nodig hebt voor soep of saus kan je de schillen een uurtje laten trekken in heet water. Mocht er nog wat zevenblad (smaakt naar selderij!)  in de tuin staan dan kan dat er ook prima bij. De bouillon krijgt een subtiele uiensmaak en een mooie diepe amberkleur: een prima basis voor de soep!