Pesto

Nederlandse pesto

Tijdens mijn wildplukwandelingen pluk ik vaak verse kruiden. Na afloop verwerk ik die dan in een pesto (pesto betekend gestampt in een vijzel) voor een kleine proeverij. Oorspronkelijk komt de pesto of pesto alla genovese uit Genua maar ik geef er een Nederlandse draai aan door wilde kruiden te gebruiken, lokale walnoten, raapzaadolie en zeezout met gedroogde saliebloemen. De wilde kruiden die lekker in de pesto zijn bijvoorbeeld jong 7 blad en jong fluitenkruid, maar je kunt zelf ook bedenken wat lekker is. Kaas kan er ook in maar zonder kaas is de pesto ook lekker. Als ik kaas koop dan is het meestal kaas van Remeker of een andere biologische geproduceerde kaas. Onmisbaar ingrediënt: look-zonder-look. Dit kruid staat overal in Nederland, ook in je eigen tuin. De hele plant smaakt naar knoflook dus het is niet meer nodig om knoflook in de pesto te doen. Nieuwsgierig? Ga een keer mee met Wildplukwandeling. We komen altijd look-zonder-look tegen!