Stressvrije kerst zonder pakjes & potjes

Stoofperen in vlierbessensaus5 tips om de kerst door te komen zonder stress en  kant-en-klaar eten en toch iets lekkers op tafel te zetten.

  1. Ga geen ingewikkelde recepten uitproberen met ingrediënten die moeilijk te krijgen zijn.
  2. Kook iets klassieks en doe precies wat er in het recept staat.
  3. Koop de ingrediënten bij de vishandel, de slager, de poelier, de notenwinkel, etc. Ga zo min mogelijk naar de supermarkt. Het eten uit deze speciaalzaken is verser en lekker van zichzelf. Beter is het natuurlijk om even om te rijden naar de biologische boerderij. Daar heb je het allerbeste eten voor Aldi-prijzen!
  4. Houd het simpel: liever 3 gangen met lekker eten dan 5 matige. Het liefst elk jaar ongeveer hetzelfde, zo wordt het steeds lekkerder.
  5. Begin 3 dagen van te voren met het voorgerecht, 2 dagen tevoren het dessert, 1 dag tevoren het hoofdgerecht. Op de dag zelf de punten op de i zetten.

Op de foto staat een pan stoofperen die gestoofd zijn in vlierbessensaus. In de zomer en herfst zijn de vlierbessen rijp. Maak er een saus van en bewaar deze tot de kerst.

Misschien is het leuk om eens mee te gaan met een maandelijkse wildplukwandeling bij kasteel Groeneveld of mee te doen met de jaarlijkse inmaakworkshop op landgoed Vreedenhorst in Vreeland aan de Vecht. Daar maken we heerlijke confituren en likeurtjes van de oogst van het landgoed die goed passen bij het kerstdinner. Ook stoofperen in vlierbessensaus!

Getagd met , , , , , , ,