Conserveergids en De wandelende fijnproever

Conserveergids voor zelfvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers. Mark Janssen

Het ligt zo voor de hand: je hebt weinig geld te makken en de natuur staat vol ingrediënten waar je heerlijk delicatessen van kunt maken. Gratis! Mark Janssen, zelf ooit een bekende van de voedselbank, begon vier jaar geleden Eigen Krachtvoer, een club Amsterdammers met een minimuminkomen  die wekelijks met een expert de natuur intrekt en de oogst verwerkt tot heerlijke houdbare delicatessen. Een aantal keren per jaar organiseer ik voor Eigen Krachtvoer een wildplukwandeling en een inmaakworkshop. Nu is dan deze mooie informatieve gids verschenen. Overzichtelijk ingedeeld op conserveertechniek, vol basisbeginselen van het conserveren en klassieke inmaakrecepten. Een must voor mensen (zoals ik) die dromen van een plek waar je zelfvoorzienend kunt wonen. Maar het leukste van dit boek vind ik de originaliteit: wat dacht je van de zelfgemaakte bosbessenkam, het gebruik van de waterpomptang voor het kraken van hazelnoten en rivierkreeftjesolie? Uniek, gratis en lekker! Eigenkrachtvoer.nl

Afbeeldingsresultaat voor de wandelende fijnproever

De wandelende fijnproever. Handboek voor het verzamelen en bereiden van wilde planten, bloemen, noten, vruchten, paddenstoelen en wieren. Ria Loohuizen. Fontaine uitgevers.

Toen onze wildplukkende sterren kok Jonnie Boer nog in de luiers rondliep was Ria Loohuizen al bezig met wilde bessen en kruiden ontdekken en bereiden. Baas boven baas, Ria was de eerste! Een voorbeeld voor mij ook. Een prachtig en zeer informatief doorwrocht boek over wildplukken ingedeeld op plantengroep, met veel praktische informatie, cultureel historisch interessante verhalen, volksgeneeskunst en unieke recepten. Ria en ik hebben overigens dezelfde drijfveer om te wildplukken: wat je proeft is nergens te koop! Fontaineuitgevers.nl

 

Getagd met , ,