Uien- en lookscheuten

Uitgelopen ui in schaalWie onverhoeds geen uien in huis heeft of wie gewoon geen zin heeft in uien snijden (zoals ik) gebruikt de uitgelopen ui. De uitgelopen ui is vaak al in de winkel te koop. Laat hem niet liggen maar koop hem, neem hem mee, stop hem in een glas water, knip hem af en versnipper hem door salades en sausen als lente-ui. Dit kan het hele jaar. In de zomer en herfst heet de lente-ui een bosui. Deze is precies hetzelfde. Varieer ook eens met rode uispruiten, sjaottenspruiten, ja zelfs knoflookspruiten.

Getagd met , , , , , ,

2 Comments on “Uien- en lookscheuten

  1. Als je die ui in een potje met wat tuinaarde zet en water geeft kan je blijven knippen en ben je duurzaam bezig. Cobi

    • Hoi Cobi, Jazeker dat kan met veel andere plantjes ook. Binnenkort meer hierover op dit blog. De vensterbanktuin.