Bosbessen

BosbessenVol anti-oxidanten en vol smaak. De bosbes (Vaccinium myrtillus) is een vaste plant uit de heidefamilie (Ericaceae). Verwar hem niet met de commercieel gekweekte blauwe bes, die heeft minder smaak. Ze groeien zomers als een tapijt in het bos tussen de wilde bramen en bosframbozen. Er staan genoeg bosbessen om er een mandje vol van te plukken maar het is veel werk om ze te plukken. Er zijn speciale bosbessenkammen maar daarmee oogst je ook blad, wat overigens niet erg is omdat je die kunt drogen voor bosbessenthee. Was de bosbessen en kook ze kort. Wat water en citroen erbij. Druppeltje honing wellicht. IJsklontje. Niets meer aan doen. Kook alle vruchten onder kniehoogte i.v.m. de mogelijke besmetting van de plant met eitjes van de vossenlintworm die aanwezig kunnen zijn in de vossenuitwerpselen.

http://blog.elsjebruijnesteijn.com/wildplukwandeling/